Nieuw in het Oude Drop is Bistro B, een restaurant van Ellen en Paul. Zij gooiden beiden het roer om en volgden hun droom: het openen van een eigen bistro in het deel van Amstelveen waar hun hart ligt, het Oude dorp. Gastvrouw Ellen neemt het ontvangst van de gasten voor haar rekening. Chefkok Paul bereidt de gerechten.

Wie binnenstapt bij Bistro B ervaart direct het gevoel van huiselijke gezelligheid. Gastvrouw Ellen heet alle gasten van harte welkom, voorziet hen van een mooie plaats en serveert de drankjes. Ook de zoons van zowel Ellen en Paul werken mee. ‘Eigenlijk zijn we al een klein familiebedrijf’, deelt Paul lachend. Hij werkte nog niet eerder samen met zijn partner, maar de samenwerking voelt nu al meer dan goed. ‘We hebben allebei een andere kijk op de zaak, maar dat houdt ons juist kritisch en fris’ stelt Paul. ‘Ellen heeft meer de regie over de inrichting en aankleding van de zaak. ik houd me bezig met de keuken.

 

Hardloper: Kaasfondue

De menukaart werd samengesteld door hen beiden. De kaasfondue van mooie Zwitserse kazen geserveerd met brood en crudites is beslist de hardloper. 

 

Daarnaast kent de kaart een keuze uit tournedos, lamskotelet, zeebaars en een mooie maaltijdsalade. ‘Bewust een kleine kaart’, vult de kok aan. ‘Iedere zes weken zullen we een aantal gerechten wisselen; dan blijft de kaart voor iedereen toegankelijk en verrassend. Ook als je hier elke week komt.’

 

Dorps karakter

Het stel is allebei getogen in Amstelveen. ‘Het Oude Dorp is onze stamkroeg’, stelt Paul. ‘Hier komen we heel graag. Ik heb ook achter de bar gestaan bij Café Thijs en ook Ellen kent veel mensen uit de buurt. Dat gevoel willen we ook uitstralen; we staan zelf in de zaak en hebben tijd om met onze gasten een praatje te maken. Het Oude Dorp is echt een dorp op zich, met een bijzonder mooi dorps karakter. Wij zijn van mening dat onze Bistro daar mooi tussen past. Hier is het lekker en gezellig. En dat is ook onze Slogan.

Zes dagen per week

Bistro B is geopend van woensdag tot en met zondag, vanaf 17:00 uur. ‘We starten met uitsluitend borrel en diner’ , besluit de kok. ‘Wellicht dat we daar in de toekomst ook de lunch bij willen pakken. We hebben plannen genoeg: seizoensgerechten, dagmaaltijden, weekmenu’s. Alles stap voor stap. Voor nu zou ik zeggen; kom gewoon eens langs en proef de sfeer en onze gerechten. Lekker en gezellig.’

Referentie: Amstelveenz.nl * Oktober 2020