In september 2020 opende Bistro B haar deuren in het Oude Dorp van Amstelveen. Het was er al snel druk en de gasten genoten zichtbaar van de gezellige en ongedwongen sfeer. 'Dit komt mede door de informele bediening', vertelt eigenaresse Ellen Boon. Volgens haar maken de heerlijke gerechten van haar partner Paul elke avond weer tot een groot success. 'Het was echt een vliegende start'.

‘Toen we in september 2020 enthousiast de bistro opende, volgde helaas al snel in oktober een lockdown. Toch kijken we met een goed gevoel terug op onze eerste periode’, vertelt Ellen. ‘We vonden echt onze plek in het Oude Dorp dat ontzettend positief is ingesteld.’ De gesprekken die ze voerde met collega ondernemers evenals de initiatieven die werden aangegaan, hebben de eigenaren van Bistro B goed gedaan. ‘Inmiddels zit de vaart er weer goed in en zijn we enorm blij met het mooie, vergrote terras met heaters’, zegt Ellen trots. 

 

Bistro gerechten met een twist

B, met regelmatig een seizoensgebonden special, bestaat uit herkenbare bistro gerechten met een twist’,  

 

vertelt Ellen. ‘Simpel en eerlijk.’Een uitgebreide borrelkaart mag natuurlijk niet ontbreken, want ook voor een lekker glas wijn  of biertje van de tap bent u van harte welkom. ‘De wijnkaart bevat Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen. In onze voorraad(koel)kast hebben we mooie speciaal wijnen staan. Tijdens onze zomervakantie hebben we onder andere langs de Moezel gewandeld en een voorraad Elbling meegenomen. Een bijzondere wijn of een wijn met een verhaal? Vraag ernaar. Wij gaan geen uitdaging uit de weg’, aldus Ellen. 

Bovendien is er, buiten de kaart om, altijd wat speciaals te vinden. Dit geldt voor zowel het eten als de drankjes.

 

‘De ontspanning die mensen ervaren na de eerste slok van hun aperitief, het geluid van gelach aan tafels, de aanblik van mensen 

die van het gerecht genieten, is waar we het voor doen’, zegt Ellen tot slot.

 

Iets te vieren?

De Bistro is een zeer geschikte locatie voor het houden van besloten feesten en borrels. 

Vieren van verjaardagen, jubilea of netwerk bijeenkomsten, nagenoeg alles is mogelijk in overleg met Paul of Ellen.

Referentie: Amstelveenz.nl * September 2021